Search for poolse

   
   
 
poolse
Poolse koe zwemt naar eiland om te ontsnappen aan het slachthuis VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws.
Poolse koe zwemt naar eiland om te ontsnappen aan het slachthuis. Wat" mijn Nederlandse zuster kan, kan ik ook, moet een Poolse koe gedacht hebben toen ze vorige maand een duik nam in een meer en naar een eiland zwom.
Woiwodschappen van Polen Wikipedia.
In grootte variëren de woiwodschappen van circa 10.000 km Opole tot ruim 35.000 km Mazovië en in bevolking van een miljoen Lubusz tot ruim vijf miljoen Mazovië. De woiwodschappen worden geregeerd door woiwodregeringen en hun parlementen heten woiwodschap-sejmiks Pools: sejmik województwa. Poolse woiwodschappen sinds 1999 Afkorting Vlag Wapen Code Kenteken Naam Woiwodschap NL Naam Woiwodschap PL Hoofdplaats Oppervlakte.
Pools Wikipedia.
Daarnaast heeft het Pools uiteraard ook de woordenschat van andere talen beïnvloed, met name die van het Duits en hierdoor indirect ook die van het Nederlands. Het bekendste Nederlandse woord met een Poolse herkomst is waarschijnlijk grens. Dit woord is via het Duitse Grenze afgeleid van het Poolse granica. Uiteraard heeft het Pools ook leenwoorden uit andere talen overgenomen, zoals uit het Latijn uniwersytet, profesor, het Italiaans pomidor, tomaat" en het Frans bagietka, stokbrood. De meeste ontleningen in het Pools zijn tegenwoordig uit het Engels e-mail, komputer, meneder. Persoonlijke voornaamwoorden bewerken brontekst bewerken. ty jij, je. oni zij mann. one zij vrouw.
Omstreden Poolse Holocaustwet goedgekeurd VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws.
Ze werden gebouwd door de nazi's, en de Poolse regering argumenteert dat de term Poolse" dodenkampen" betrokkenheid van de Polen impliceert. Buitenland Israël boos om Poolse wet die term Poolse" vernietigingskampen" verbiedt. ma 29 jan 2018 1136.: Internationaal krijgt de Poolse regering veel kritiek.
Poolse Successieoorlog Wikipedia.
De Poolse Successieoorlog was een oorlog van 1733 tot 1738 om de opvolging op de Poolse troon, waarbij behalve het Pools-Litouwse Gemenebest ook Rusland, Saksen, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje betrokken waren. Na de dood van de Poolse koning August de Sterke in 1733 was de Poolse Sejm verdeeld over de vraag wie hem moest opvolgen.
Hoe angstaanjagend is het nationalisme in Polen? VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws.
De Poolse tankbrigade van generaal Maczek bevrijdde grote delen van West-Vlaanderen en Gent. En thuis, in Polen, waren 400.000 mannen, vrouwen en kinderen actief in het anti-nazi verzet: het grootste maquis van heel bezet Europa. De beloning voor al die Poolse inzet? De vrienden lieten toe dat Polen in de klauwen van dictator Stalin viel. De beloning voor al die Poolse inzet tijdens Wereldoorlog II? De vrienden lieten toe dat Polen in de klauwen van dictator Stalin viel. Dergelijke historische ervaringen verklaren minstens voor een deel waarom Polen bijwijlen een zekere argwaan voelt tegenover al te verregaande bemoeienissen van de Europese Unie; die lijkt wel een vader die zijn kind decennia lang niet wou zien en het nu even wil tonen wat opvoeding inhoudt.

Contact Us